Aquest dissabte s’han reprès les tasques de netejar els accessos de l’Espluga de Francolí amb voluntaris vinguts d’arreu de Catalunya. També els equips de rescat han pentinat el riu Francolí pam a pam per poder recuperar els 4 desapareguts.

Mentrestant, l’Espluga de Francolí ha rebut més de 200 voluntaris inscrits de fora de Catalunya per fer tasques de neteja. Més, tots els veïns que no s’han registrat i que continuen des del mateix dimecres al matí. Tots ells s’han repartit per les diverses zones afectades per tal de poder recuperar la normalitat. En les tasques també hi ha participat les Agrupacions de Defensa Forestal d’arreu de Catalunya.

Principalment els voluntaris han ajudat a netejar el celler Rendé Masdéu i el restaurant del Gatim, també la zona del Drac Actiu i el Molí de Guasch. També altres punts de l’espluga com el Molí dels Frares.

Recerca dels quatre desapareguts

Per la seva banda, els Serveis d’Emergències han continuat cercant les 4 persones que encara estan desaparegudes. Els Bombers de la Generalitat han començat buscant per la zona del naixement del riu i pel pont de la Font Baixa amb els Bombers del GRAE subaquàtics.

L’Ajuntament es reuneix amb els veïns afectats pel temporal

Una vintena de veïns afectats s’han reunit amb l’Ajuntament i amb membres de Protecció Civil i el Servei d’Emergències Mèdiques per analitzar la situació després de les destrosses. A la trobada s’ha guiat i ajudat als veïns a l’hora d’efectuar els tràmits que hauran de realitzar a partir d’ara. També, s’ha ofert ajuda psicològica per a qui ho necessiti.