Des de l’Espluga de Francolí, un dels municipis més afectats per la llevantada, es crea una iniciativa per ajudar econòmicament els damnificats per la riuada del riu Francolí amb l’objectiu de servir d’empenta per revifar els negocis locals i refer les parts afectades.

El passat 22 d’octubre la Conca de Barberà va ser una de les comarques més afectades per la llevantada, a causa de la crescuda del riu Francolí. La riuada va provocar danys humans i materials al seu pas pels municipis de la llera del Francolí.

Al llarg d’aquests dies, s’ha pogut copsar la gran resposta ciutadana per contribuir en la neteja i recuperació de les zones afectades. Per tal de donar continuïtat a aquesta riuada de solidaritat i perquè els establiments puguin refer-se el més aviat possible, com també els particulars que han resultat greument afectats, neix la iniciativa “Riuada solidària”.

ÀUDIO: Anna March, una de les impulsores, explica la iniciativa

ÀUDIO: March destaca la resposta ciutada i explica els objectius

En aquets moment, es treballen dues línies bàsiques; d’una banda, obrir un compte bancari per on poder rebre donatius i, de l’altra, es programarà un cap de setmana d’activitats solidàries per al 23 i 24 de novembre. En aquest cap de setmana, hi haurà propostes de tots els estils i per a tots els públics en què es vol comptar amb l’entrega del teixit associatiu del municipi i s’obrirà a altres col·lectius i persones que s’hi vulguin sumar.

ÀUDIO: Roger Òdena, un dels portaveus a la iniciativa, explica en que consistirà

“Riuada solidària” vol ser el paraigua de les accions solidàries que es despertin al territori i facilitar l’estructura i el moviment, per tal d’arribar més lluny i fer-ho de forma conjunta i organitzada.

Des d’aquest matí, “Riuada solidària” ja compta amb imatge gràfica dissenyada per Dani Rull amb la silueta d’uns cors, que representen la solidaritat i una corba superior que simbolitza les aigües del riu.

També s’ha creat el perfil Riuada solidària a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram per donar a conèixer les diferents accions que es preparen.

Des de Riuada Solidària, presentada aquest matí als mitjans de comunicació, també han volgut mostrar el seu suport i escalf a les famílies de les persones desaparegudes i donar el condol als familiars del veí de Prades que ha estat trobat. Alhora, també s’ha volgut donar mostres de suport al costat dels qui han patit danys materials, especialment d’aquells que ho han perdut pràcticament tot.

1 COMENTARI

  1. Bon dia …. em podeu pasar el contacte del que organitza les activitats solidaries el dia 23/24 de novembre.,???
    Jo creador i atleta solidari de Tarrega estic disposat a colaborar i fer una activitat aquell cap de setmana.,!!
    Soc el Raul arenas “ sempre endavant” aquest any vaig fer un repte per la Noe gaya

Comments are closed.