Aquest dijous s’ha activat, a primera hora del matí, la recerca de les cinc persones desaparegudes a la Conca de Barberà pel temporal de dimarts. El centre de comandament dels Bombers s’ha instal·lat a Montblanc per coordinar tot el dispositiu de recerca.

A primera hora del matí s’han activat tretze dotacions terrestres, entre les quals hi ha efectius dels GRAE subaquàtics i de muntanya. També un helicòpter maer amb GRAE sobrevolaran tota la zona de recerca, entre la Riba i Vilaverd i l’Espluga i Montblanc. En total, són unes vuitantena de persones que hi treballen, entre Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil.

El cap territorial dels Bombers, Guillem Guinjoan, ha destacat en declaracions als mitjans que “a mesura que passin els dies, el cabal baixarà i això ajuda, però dificulta molt l’acumulació de matèria que hi ha per la riuada, i això s’ha d’anar retirant. Assegura també que “les esperances de trobar-los depèn del treball que anem fent. Amb riuades és molt difícil per previsions, però inicialment destinem recursos allà on ens sembla més probable que es puguin trobar”.