Una de les zones mmés afectades pel temproal ha estat el riu milans. Al costat d’aquest hi ha el Molí de Guasch que han perdut animals, tota la collita i el rebost de producció d’oli, fruita seca i horta que fan per tot l’any.

Voluntaris de les agrupacions de defensa forestal d’arreu de Catalunya, amb veïns de l’Espluga que ho han deixat tot per ajudar als més afectats, recuperaven aquest dijous les restes del bestiar mort al Molí de Guasch.

El Molí de Guasch és un dels masos aïllats situat al curs del riu Milans, l’afluent previ al naixement del Francolí. La devastació és total i si bé l’edifici segueix en peu, les destrosses són majúscules. La família que hi viu no ho oblidarà mai.

Aquí saben molt bé que aquest aiguat ha estat un dels més forts de la història contemporània. Van viure amb por l’aiguat del 1994, però aquest ha superat tots els records i també les marques de la paret.