El Govern de la Generalitat de Catalunya ha decretat un dia de dol oficial a Catalunya per aquest dijous 24 d’octubre en solidaritat amb les víctimes i afectats per les inundacions d’aquest dimarts a Catalunya i especialment a la Conca de Barberà.

Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la visita a Montblanc aquest dimecres a la tarda, on ha participat a la reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes de la Conca, que s’ha reunit per avaluar la situació de les inundacions. Torra ha anunciat també que la setmana vinent ja donaran una primera resposta a la situació i s’ha compromès a tornar al territori per explicar-ho als alcaldes i alcaldesses de la Conca. Una resposta que passaria per cursa una declaració d’emergència. Torra també ha dit que aquest mateix diumenge tornarà al territori per veure com evolucionen els danys.

El president ha estat acompanyat de diversos consellers i conselleres del govern i també del delegat del Govern a Tarragona i de la presidenta de la Diputació de Tarragona.

Abans, Torra ha visitat la zona afectat a Montblanc i s’ha reunit amb els equips d’emergència i membres del consistori. Després ha visitat també l’Espluga de Francolí.