La sobtada crescuda del Francolí pel fort temporal de llevant que afecta de ple la Conca de Barberà ha deixat dades esgarrifants.

L’estació d’aforament del Francolí a Tarragona durant els últims dies portava un cabal d’aigua que no arribava a 1 m³/s, amb la pluja torrencial de les darreres hores i els aiguats, sobretot a les Munatnyes de Prades i al naixament del riu Francolí a l’Espluga, el cabal en l’estació d’aforament del Francolí a Tarragona ha arribat als 1.230 m³/s cap als volts de la mitjanit, gairebé 10 vegades el cabal de l’Ebre al seu pas per Tortosa, tal com informa El temps de TV3.

Un cop la pluja ha cedit, el cabal del Francolí ha baixat i a primera hora del matí era d’uns 200 m³/s, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’aiguat del 10 d’octubre de 1994 o Aiguat de Sant Tomàs

Durant les properes hores de l’aiguat, se seguit treballant a la comarca per valorar els danys i desperfectes que s’hi han produït en una situació que alguns comparen amb els aiguats de l’any 1994.

Les zones més afectades el 1994 van ser la ribera del riu Francolí, des del seu naixement a L’Espluga de Francolí, fins a la desembocadura, al costat del barri mariner de Tarragona . En alguns punts el riu va arribar a tenir fins a tres metres d’alçada, sobrepassant l’altura d’alguns dels ponts que el creuen i causant-ne l’ensorrament de cinc, per exemple a la població de La Riba la confluència del riu Francolí i el Brugent va provocar una riuada que va derruir el pont d’accés a la població.