El grup municipal de Junts per l’Espluga vol que l’Ajuntament disposi d’un Pla de Seguretat Local per tal de disposar d’una diagnosi dels fets delictius al municipi i que estableixi les accions a desenvolupar quan es produeixen, per exemple, onades de robatoris.

La formació de l’oposició presentarà una moció al pròxim ple municipal en què insta al govern local a afegir una partida en els pressupostos del 2020 per tal d’impulsar l’elaboració d’aquest pla. El text també demana a la Generalitat que apliqui les actuacions policials necessàries i de forma coordinada en matèria de seguretat.

Alhora, Junts per l’Espluga requereix una modificació del Codi Penal per elevar les penes per la reiteració de petits furts. La moció també reclama al govern de l’estat espanyol els més de 800 milions d’euros que, consideren, es deuen a la Generalitat per tal que puguin revertir en una millora dels recursos materials i humans dels Mossos d’Esquadra.

A més a més, Junts també vol que s’instal·lin com més aviat millor els lectors de matrícules als accessos del municipi que ha d’efectuar el Departament d’Interior. Tot plegat, com va sortir en el darrer ple municipal, respon a la preocupació pel repunt de robatoris en els darrers mesos.