La Colla Gegantera de l’Espluga de Francolí ha participat aquest dissabte 19 d’octubre a la Cursa de Gegantes de la Llagosta per la lluita contra el càncer de mama. La participació espluguina va comptar amb la geganta Spluc, portada pels geganters Miquel Martí i Montse Comas; la gegantona Terra, portada per Júlia Batet, i també el capgròs de la Santíssima Trinitat, l’avellana, portat per Jan Martí.

Els actes van començar a les 4 de la tarda amb la plantada de gegantes i acompanyants a l’avinguda de l’Onze de Setembre, seguit d’una passejada gegantera a les 5 de la tarda, prèvia als escalfaments i a les curses simbòliques de gegantes, gegantones i capgrossos al Carrer de l’Estació amb animació musical a càrrec de DJ SLeiva.

A l’acte, que es feia per la lluita contra el càncer de mama coincidint amb el Dia Mundial, hi van participar, a més de la Colla Gegantera de l’Espluga de Francolí, els Geganters i Grallers de Campdevànol, els gegants de Gualba, els Gegants la Batlloria, la Colla de Geganters de la Garriga, la Colla de gegants de Lliçà d’Amunt, els de Sant Fost de Campsentelles, SANTA Eulàlia Gegants, els Geganters i grallers de Vilanova del camí i la Colla Gegantera de la Llagosta.

Retorn a Verdú i Alcover

Aquest mes d’octubre, a més, els Gegants Neolítics de l’Espluga han repetit les ja habituals actuacions a la Festa del Vi i la Verema de Verdú, el 6 d’octubre, coincidint enguany amb la presentació dels nous gegants bojos Ramon i Quimeta. El 13 d’octubre el nano Rovelló va acompanyar l’actuació del Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor a la Trobada Gegantera de la Fira de Bandolers, on van participar-hi fins a 18 colles d’arreu del territori.

Trobada Gegantera a Alcover (Imatge: Cedida)

Final de temporada a Vilanova de Prades

Com ja gairebé cada any, la Colla Gegantera de l’Espluga tancarà la seva temporada i gira pel  territori a Vilanova de Prades, amb motiu de la Festa de la Castanyada de la població muntanyenca de la Conca de Barberà. Serà el proper diumenge 27 d’octubre al matí.