La producció de bolets a les Muntanyes de Prades, actualment, se situa molt per sota de la de l’any passat a causa de l’escassetat d’aigua i les altes temperatures. Malgrat això, encara hi ha temps per revertir aquesta situació si plou en les pròximes setmanes, ja que podria produir-se una collita tardana, semblant a la del 2018.

Juan Martínez de Aragón, tècnic del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya i expert micòleg, explica en una entrevista a Tac12 que a les Muntanyes de Prades hi ha hagut varietat de bolets, però no pas quantitat. Aragón afegeix que “encara som a temps que hi hagi una fructificació important en el mes de novembre, sempre que plogui”.

En alguns punts de les Muntanyes de Prades ja s’han collit alguns bolets, més aviat testimonials, resultat de les pluges de finals de l’estiu. Però els boscos estan molt secs a causa de la forta sequera i a hores d’ara és ben complicat omplir el cistell. Les condicions òptimes per a la floració es donarien si plou uns 80 litres repartits en diversos dies.

Els boletaires, no obstant això, esperen poder salvar la temporada amb la segona fructificació, que s’ha de produir en els pròxims dies. El temps, però, hi haurà de jugar a favor i els ulls dels boletaires, doncs, hauran d’estar més pendents del cel i les previsions meteorològiques que no pas del bosc.