No va ser fins poc abans de dos quarts de 9 del vespre quan el CDR de l’Espluga aixecava el tall a la carretera C-14, a l’entrada de l’autopista AP-2 a Montblanc. L’acció de protesta va iniciar-se al voltant de la una del migdia i al llarg de 7 hores va provocar el desviament del trànsit per altres carreteres de la comarca complicant la mobilitat, per exemple, per l’interior de Montblanc.

El primer tall va produir-se a l’N-240 quan una setantena de persones va accedir a la via bloquejant la circulació en els dos sentits de la marxa. Més tard, el col·lectiu, principalment de joves, va abandonar la nacional per dirigir-se a la C-14, a pocs metres de distància. En aquest enclavament els manifestants van tallar l’entrada i sortida del peatge de l’AP-2 a Montblanc.

Llargues cues a l’interior de Montblanc

L’acció es va produir de forma pacífica sense propiciar cap incident destacat. Això sí, al llarg de la tarda diversos conductors crispats pels talls es van encarar amb els joves. Els talls van complicar la circulació de vehicles a la comarca que es va traduir en un major trànsit per l’interior de Montblanc. Al centre de la vila ducal s’hi van produir cues al llarg de diverses hores. Més enllà de les 8 del vespre, el CDR de l’Espluga va comunicar a les xarxes socials que abandonava l’acció després de 7 hores.