L’Institut Martí l’Humà de Montblanc, l’Institut Joan Amigó de l’Espluga o l’Escola Martí Poch de l’Espluga són centres que aquest matí s’han despertat amb els panys de les portes bloquejats amb silicona. L’acció, com a resposta de la sentència del procés, ha complicat l’accés a les escoles a primera hora del matí, però instants més tard s’han pogut obrir els accessos i el gruix principal de l’alumnat hi ha pogut entrar sense problemes.

Les portes han aparegut bloquejades juntament amb pintades amb proclames en favor de les protestes contra les penes de presó als 9 líders independentistes. “Omplim els carrers, buidem les aules” és una de les frases que han pintat durant la matinada a la façana de l’Escola Martí Poch.

Tot i l’acció reivindicativa, els centres educatius de la Conca de Barberà han començat la seva activitat amb normalitat després que operaris municipals i professionals externs traguessin el material que bloquejava els panys. Tot plegat arriba el dia abans de la vaga estudiantil convocada pel Sindicat d’Estudiants del 16 al 18 d’octubre.