Aquest cap de setmana comença al Paratge Natural de Poblet la segona edició del Voluntariat Forestal Boscos Mediterranis després de l’estrena de l’any passat. Aquesta vegada millorarà tres àrees del paratge fixant-se, sobretot, en la gestió forestal.

Del 12 al 24 de novembre, el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet tornarà a ser escenari del Voluntariat Forestal Boscos Mediterranis. Enguany, aquest projecte pioner als boscos prelitorals es dividirà en un total de 10 jornades, concentrades en caps de setmana. El voluntariat arrenca aquest cap de setmana i ho farà amb tasques diferents a les que es van fer l’any passat. Cada jornada està pensada per a grups de 15 persones.

El GEPEC i el Paratge Natural han acordat actuar aquesta vegada en la recuperació del camí de la Font del Ginebre, al barranc del Titllar s’aclarirà l’alzinar del Mallol i, finalment, es netejarà el perímetre, a banda i banda, del camí ramader de Poblet a Prades. Els treballs es faran amb eines manuals i, com a contingut del projecte, als participants se’ls explica les tasques a desenvolupar, la seva importància, així com diversos consells de seguretat.  I és que a més del servei que faran a l’entorn natural, l’objectiu és que es conscienciïn de la importància de la gestió forestal.

A l’Informatiu Conca de Barberà entrevistarem a Marc Torrents, tècnic del GEPEC (Dissabte i diumenge a les 13 h i 19 h)

Les inscripcions per participar en algun d’aquests 5 caps de setmana encara estan obertes. Als voluntaris se’ls ofereix la possibilitat de fer nit al Monestir de Poblet i, a més a més, les jornades es completen amb activitats i visites als espais d’interès de l’entorn.