Preocupació al Ple Municipal de l’Espluga per l’increment de robatoris en habitatges del municipi en els darrers mesos. Des del maig, s’han registrat un total d’11 robatoris, una xifra alta tenint en compte les característiques del municipi, un repunt dels fets delictius que ha format part del debat polític del ple municipal del setembre, celebrat aquest dijous 10 d’octubre.

La pujada d’aquests fets delictius va encendre les alarmes a ca la vila i també a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montblanc, que va intensificar els patrullatges i les investigacions. Encara no s’han tancat tots els casos, però fa uns mesos es va poder desarticular una banda que estaria darrere d’alguns dels furts. Per reforçar la seguretat, l’Espluga formarà part del projecte dels Mossos d’Esquadra pel qual s’instal·laran càmeres de videovigilància als accessos dels municipis per poder registrar les entrades i sortides de matrícules. Els lectors de matrícules s’instal·laran en una quarantena de municipis catalans i és una iniciativa pionera a Europa.

El desplegament d’aquest sistema es troba ara en fase de signatura del conveni. L’Ajuntament i la policia catalana ja han concretat els punts on s’haurien d’instal·lar les càmeres i a partir del febrer és quan s’iniciarà la posada en marxa. Podria ser una realitat ja durant la primavera.

Reduir el consum d’aigua, prioritat de la regidoria de Serveis Municipals

Tot i això, l’escassetat d’aigua segueix sent el problema de més envergadura a l’Espluga, per bé que el govern reconeix una reacció de la ciutadania als avisos. Mentre no plogui, segueix oberta la possibilitat d’aplicar restriccions en el subministrament i per a la regidoria de Serveis Municipals la detecció de possibles fuites és a hores d’ara la prioritat. El responsable de la regidoria, Xavier Rosell, va detallar que els pous continuen estant prop del 21% i que es procedirà a tallar l’aigua en moments puntuals si el nivell baixa per sota del 20%. A més a més, el titular de Serveis Municipals va exposar que ja han traslladat la problemàtica a Cunicarn, com a gran consumidor d’aigua que és, per tal que puguin previndre possibles restriccions.

ÀUDIO: Xavier Rosell explica que detectar les fuites d’aigua és prioritari

Junts per l’Espluga critica usos partidistes dels perfils de les xarxes socials

La crítica més dura del principal grup de l’oposició va ser sobre l’ús dels perfils institucionals de l’Ajuntament a les xarxes socials, consideren que el govern en fa un ús partidista. Des del govern, la regidora de comunicació, Laura Poblet, va exposar que els perfils els gestionen ells mateixos i que els agradaments a publicacions de l’usuari de Som Espluga haurien estat un descuit. En qualsevol cas, Poblet es va mostrar oberta a escoltar propostes i va exposar que es treballarà en la redacció d’un protocol de gestió de les xarxes socials.

En aquesta sessió ordinària, corresponent al mes de setembre, el Ple també va aprovar una modificació de crèdit per valor de 8.000 euros per substituir les dues bombes del col·lector d’aigües grises del polígon de les Eres que han deixat de funcionar. A través de dues mocions, el consistori també va mostrar unitat pel que fa al procés independentista: una per a la no criminalització de l’independentisme i l’altra per a l’anul·lació de l’ordre del President del Tribunal Superiors de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els mossos d’esquadra.