El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, conjuntament amb Concactiva, organitzen dues accions per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals.

El Dia Internacional de les Dones Rurals (15 d’octubre) és el dia reconegut per l’ONU en el qual es posa de relleu l’aportació de les dones al desenvolupament rural. Les dones rurals representen més d’un terç de població mundial i el 43% de la mà d’obra agrícola, segons Nacions Unides. També es denuncia la desigualtat que pateixen respecte els seus homòlegs masculins quant a l’accés a la terra, crèdits, materials agrícoles, mercats, educació, assistència sanitària, espais de participació política…

La primera proposta serà el dia 15 d’octubre a les 18.30 h al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí amb taula rodona “El paper de les dones al món rural del segle XXI”. Aquest acte ha estat promogut per les Conselleries Comarcals d’Igualtat i Migracions i de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura.

La segona proposta serà el dia 17 d’octubre de les 10 h a les 12 h a Concactiva amb el taller “Claus de l’emprenedoria en femení a l’actualitat” a càrrec de Blanca Moreno, sociòloga, directora de la consultoria MiT i integrant del llibre “Biografies rellevants de les nostres emprenedores” d’Àngel Font.