L’Alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí ha estat el punt de trobada aquest dissabte de regidors i regidores de joventut de les comarques de Tarragona. Dins de l’acte, la Generalitat ha comunicat que destinarà 960.158 euros per a polítiques de joventut al Camp de Tarragona.

Amb aquest import es financien 85 ajuntaments i 6 consells comarcals per a executar Plans Locals i Comarcals de Joventut, els quals s’utilitzaran per a planificar i desplegar accions que facilitin la inclusió, l’emancipació i l’apoderament del jovent.

L’acte, dirigit als responsables polítics de les regidories i conselleries de joventut de les comarques tarragonines, ha estat orgatzniat pels Serveis Territorials de Joventut de Tarragona.

Un dels actes centrals de les Trobades ha estat la xerrada impartida per Josep Maria Vidal, alcalde de l’Espluga i per Cesc Poch, director general de l’Agència Catalana de Joventut, titulada “Cap a les polítiques de joventut 3.0.”

A més a més, durant el matí d’aquest dissabte s’han dut a terme diferents tallers i xerrades, amb l’objectiu de conèixer el marc conceptual i competencial de les polítiques locals de joventut, per tal d’identificar les principals problemàtiques i reptes d’aquestes, així com els recursos disponibles per desplegar-les.

D’aquesta manera, a l’Alberg s’ha creat un espai de trobada en un moment en què s’està iniciant l’elaboració del nou Pla nacional de joventut de Catalunya. Un pla que pretendrà ser una eina capaç d’adaptar-se als canvis i de donar resposta a les noves necessitats i demandes de les persones joves i del seu entorn.