De l’11 al 13 d’octubre de 2019 se celebren les Jornades europees de Patrimoni a Catalunya. L’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Pontils i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà participaran en les jornades.

A l’Espluga de Francolí el Museu de la Fassina Balanyà oferirà la visita gratuïta els dies 12 i 13 d’octubre de 2019. Santa Coloma de Queralt obrirà els portals, el nucli històric queda emmarcat en l’antiga muralla medieval, de la qual actualment només en trobem restes als seus portals. A Pontils hi haurà una visita guiada al santuari de Sant Magí de la Brufaganya durant els tres dies a les 12.00 hores.

L’església de Santa Maria de Montblanc també obrirà les portes i oferirà una visita guiada el dia 12 d’octubre a les 12.00 hores. El Museu Comarcal de la Conca de Barberà oferirà una visita guiada a espais relacionats amb fets destacats que van tenir lloc a la comarca durant la Guerra Civil: antiga presó de Montblanc (assassinat del bisbe Borràs), monument a mossèn Pau Queralt i l’alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí (lloc del comiat oficial de les Brigades Internacionals).

Jornades Europees de Patrimoni (JEP)

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.