L’orgue Metzler del Monestir de Poblet ja espera les millors mans del panorama europeu. Serà el 19 d’octubre quan Juan de la Rubia obrirà el setè Festival Internacional d’Orgue de Poblet que programa tres concerts amb Bach i la música barroca com a eix central. El certamen, a través de tres artistes reconeguts internacionalment, també mirarà més enllà explorant altres estils i compositors, per exemple recorrent a Brahms, Mendelssohn, Buxtehude i Böhm.

Després de Juan de la Rubia, que és l’organista titular de la Basílica de la Segrada Família, serà l’alemany Thiemo Janssen qui actuarà el 26 d’octubre a la Basílica de Poblet a tres quarts de 9 del vespre, com els altres dos concerts. El festival tancarà el 9 de novembre amb una jove promesa, nascuda a Moscou i formada per alguns dels intèrprets de major renom, Mona Rozdestvenskyte atorgarà el protagonisme a Bach.

Juan de la Rubia: “Aquest instrument no el podràs escoltar enlloc més. És una experiència única”

Un any més el Festival que dirigeix el Fr. Josep Antoni Peramos, organista de Poblet, es consolida en el panorama musical català com una de les cites imprescindibles en l’àmbit organístic. L’instrument, el conjunt arquitectònic i les característiques de la Basílica de Poblet ofereixen una sonoritat única que el festival porta a màxims amb artistes reconeguts internacionalment.

Les entrades tenen un preu de 12 euros per concert, 6 euros per als estudiants de conservatori o joves entre 13 i 15 anys. Per 20 euros es pot adquirir l’abonament per 2 dies i l’abonament dels 3 concerts per 30. Les entrades es poden comprar a la botiga del Monestir de Poblet o per internet.