La 36a temporada de l’Espluga FM Ràdio arrencarà aquest dissabte 5 d’octubre i ho farà de la mà de l’Espluga Audiovisual que presenta una vintena de programes propis, de diferents estils i formats, gràcies a la implicació d’un equip de prop de 50 voluntaris de la Conca de Barberà.

La graella de programació es farà pública aquest divendres acompanyada d’una nova acció promocional de la 36a temporada

“La Conca quotidiana” es reactiva aquest octubre per ser, novament, una finestra oberta a la comarca, tant amb el seguiment de l’actualitat comarcal com amb els espais d’entreteniment. La nova temporada, que comença més tard que habitualment per l’absència de coordinador a l’emissora municipal, renovarà alguns dels principals programes dels darrers anys, millorant la sonoritat i incorporant nous continguts, però també dona entrada a noves propostes, entre les quals hi haurà divulgació científica, tertúlies quotidianes o bé visites als museus del territori.

Temporada de renovació i estrenes

https://www.facebook.com/esplugafmradio/videos/671291849945627/

Un dels canvis notables de la graella recaurà en el cap de setmana amb una mirada ampliada a l’actualitat de la comarca. S’estrenarà l’Informatiu Conca de Barberà que al llarg d’una hora, a les 13 h i 19 h, repassarà les notícies, però també incorporarà opinió, entrevistes, reportatges i recomanacions. Aquest canvi comporta una altra novetat i és l’aparició d’un nou programa d’esports, La Conca en Joc, que els dissabtes escoltarà totes les veus esportives del territori a partir de les 12.30 h a través d’un equip format per 6 col·laboradors.

També en aquesta franja horària dels dissabtes posarem un peu als museus del territori amb Damià Amorós, vocal territorial de l’Associació de Museòlegs de Catalunya. Museion entrarà als museus cada dissabte a les 12 h per explicar-los i apropar-los a la ciutadania. D’altra banda, l’Entre vins i fogons presentarà una nova recepta amb Esther Català al capdavant els dissabtes a les 11 h. Entre els nous ingredients, hi trobarem més humor i cuina d’anar per casa.

En aquesta 36a temporada hi haurà receptes “més perilloses”, com la que ens proposaran al “Quimi-què”, el nou espai de divulgació científica, principalment en el camp de la química de Jordi Saumell i Maria Torrelles. L’espai serà quinzenal i es podrà escoltar els dissabtes a les 10 h i els dilluns a les 20 h. El programa farà tàndem amb l’Excuse me? que també reformularà algunes de les seccions sense perdre la seva essència: música, anglès i bon humor.

Els programes consolidats no es mouen

La programació manté alguns títols ja consolidats com El Pedrís, Persones que Eduquen, El Passeig Musical, l’Ara i Sempre, Xerrar va bé o el Música a la Carta. Entre aquests també hi voldrà aparèixer El vermut dels aficionats, la tertúlia quotidiana en un bar de la mà d’Albert Amigó. La graella s’arrodoneix amb l’espai mensual per la política municipal i marxant De Viatge un cop al mes, però també hi haurà música per als més joves amb l’Electro EFMR i Factoria 90, aquest últim per als amants de la música màkina.

I encara de menor edat seran els oients del Ràdio Kids els dissabtes al matí amb espais infantils, com per exemple el programa de l’Escola Martí Poch, però també amb els nous capítols del Story Time, els contes en anglès que aquest nou curs incorporaran nous protagonistes.

Malgrat l’actual situació a l’emissora, l’Espluga Audiovisual ha fet un pas endavant per evitar el tancament de l’emissora mentre es treballa amb el consistori en la cerca d’una solució que ofereixi estabilitat al mitjà de comunicació. Unes mesures temporals amb les quals l’associació espera mantenir la marca EFMR.cat i seguir ampliant el nombre de persones que hi participen com a espai de socialització, comunicació i aprenentatge.