Ja fa quatre cursos que l’alumnat de l’Aula Implica’t de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga, participa en un projecte de convivència i valors a la Residència d’avis Jaume I de l’Espluga de Francolí.

Són les mateixes àvies de la Residència amb la supervisió de l’animadora cultural i la mateixa tutora dels alumnes, qui dirigeixen els tallers i fan de professores i guies del treball a realitzar. La coordinació entre l’institut i la Residència s’estableix a principis de setembre i s’hi marquen els objectius a treballar i la finalitat educativa de les activitats que s’hi realitzaran. Aquests projecte es desenvolupa els dimarts al matí i té una durada aproximada de dues hores.

Avui dia, un centre escolar ja no s’entén, com un edifici hermètic que obre les seves portes a l’hora en punt i es posa a treballar al sonar el timbre. L’aula ja no es composa, prioritàriament, d’una filera de pupitres que marquen l’espai particular de cadascú i separat del company.

Al mateix temps, ja no es concep l’institut i els professors com a únics posseïdors de coneixements, sinó que es té en compte que l’alumne ja té un bagatge i unes experiències fora del centre i que a més, l’entorn natural, social, cultural… condiciona el ritme i la qualitat del seu propi aprenentatge.

Tanmateix, l’objectiu bàsic i primordial d’aquestes trobades entre l’alumnat de l’institut i els residents és establir un contacte humà intergeneracional en el que tots aprenem de tots.