Una representació de 9 alumnes de l’INS Joan Amigó de l’Espluga van participar aquest passat divendres 27 de setembre a la Fase Autonòmica de les primeres Olimpíades Científiques Juvenils, organitzades per l’organització QuinteScience. L’objectiu es promocionar el paper de la ciència dins de la vida quotidiana.

Les proves van tenir lloc a la Facultat de Física i Química de la Universitat de Barcelona, on els alumnes van haver des respondre un total de 45 preguntes relacionades amb continguts de biologia, física i química o tecnologia combinant habilitats deductives, preguntes teòriques, pensament creatiu o capacitat per a treballar en grup. Durant la presentació de l’acte, els alumnes van ser obsequiats amb unes ulleres de difracció, amb les quals van poder gaudir observant l’espectre de llum. 

Participants a les Olimpíades Científiques (Imatge: Cedida)

Pels participants és una oportunitat per a demostrar els seus coneixements treballant individualment i en grup, alhora que els permet conèixer d’altres companys i companyes amb interessos similars

Ara ens toca esperar els resultats. L’equip guanyador de la Fase Autonòmica es podrà presentar a la fase estatal que tindrà lloc a Galícia, amb l’opció d’anar a la Fase Mundial que tindrà lloc a Qatar. Us mantindrem informats.