El jutjat d’instrucció número 1 de Valls ha decretat llibertat provisional per a la mare del nadó de Montblanc presumptament maltractat. El passat mes de febrer, el magistrat va interposar presó provisional per al pare i la mare del nadó, de 21 i 22 anys, per un presumptes delictes de lesions i de violència física habitual en l’àmbit familiar.

Els dos investigats van presentar un recurs contra l’auto de presó a l’Audiència de Tarragona que, finalment, ha acordat la llibertat provisional per a la mare amb mesures cautelars de prohibició de sortida del territori, retirada de passaport, prohibició de cap tipus de comunicació amb el nadó i compareixences periòdiques.

Pel que fa a l’home, l’Audiència ha desestimat el recurs perquè considera que no pot acreditar un arrelament suficient que li permeti complir amb totes les mesures cautelars.

El nadó va ingressar el passat 13 de febrer a l’UCI neoanatal de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona després de ser atés en un primer moment a l’Hospital Pius de Valls. Després d’una primera exploració al nadó, d’aproximadament un mes d’edat, es va activar el protocol de maltractament a infants, informant tant a la Direcció General d’Atenció a la Infància com als Mossos d’esquadra, que van iniciar la investigació.