La Conca de Barberà commemorarà, aquest dimarts, el segon aniversari de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Es faran diversos actes per recordar els fets, i també com a mostra de suports als presos polítics i exiliats i els CDR empresonats.

Vilaverd ha estat la primera població en celebrar els actes del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Més de 100 persones van participar en el Concert del Cau Musical de Vilaverd, el grup de cant coral local, i el Vermut solidari. Seguidament es va fer l’arrossada popular, per les 99 persones apuntades, organitzada per l’entitat impulsora i organitzadora de la jornada reivindicativa, l’Associació Cultural de Vilaverd TOQUEM L’ARPA. La jornada va concloure a les 5 de la tarda amb la projecció del documental “Dormir amb les sabates posades”, a càrrec de Gent del Cinema, que explica el cas de repressió que pateixen l’Adri i la Tamara Carrasco, els CDR, l’independentisme i els drets humans, civils, socials i polítics en general.

Arrosada a Vilaverd (Imatge: Cedida)

Els propers actes a la Conca de Barberà

A Montblanc l’acte consistirà en fer una pujada a Sant Joan on s’il·luminarà, de manera excepcional, l’ermita. L’acte pretén reclamar el mandat de l’1 d’octubre, esdevenir un retrobament entre tots els montblanquins i montblanquines per recordar aquella històrica jornada, reclamar la llibertat dels presos polítics, especialment les darreres detencions dels 7 CDR i el retorn dels exiliats i exiliades.

A l’Espluga s’inaugurarà una pla commemorativa de l’1 d’octubre a l’escola Martí Poch, que l’any 2017 va acollir les votacions del referèndum. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre. A Pira es farà la plantada d’un arbre d ela llibertat, una enganxada de cartells i una tronada de petards per recordar els presos polítics, exiliats i presos CDR. Tot plegat començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Finalment, a Sarral també es farà un acte commemoratiu que començarà a les 7 de la tarda amb una trobada a l’ermita dels Sant Metges per pujar amb l’estelada fins al Tossal del Fessit. Allà es farà la lectura del manifest, que després es tornarà a llegir a 2/4 de 9 del vespre al carrer 1 d’octubre. També demanen als participants que portin frontal.