El Govern, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran del Departament de la Presidència, ha atorgat les subvencions per a la dinamització territorial 2018-2019 a 63 municipis de les 5 comarques tarragonines, dels quals 15 de la Conca de Barberà. De moment, l’executiu ha notificat la resolució provisional als ens locals mitjançant la seva publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. 

Ara, les entitats proposades com a beneficiàries, podran formular les al·legacions convenients en el termini de 10 dies hàbils així com presentar la documentació tècnica necessària. La resolució definitiva es publicarà el proper mes de novembre. En la convocatòria, que es va obrir el passat 31 de maig, s’hi han presentat un total de 502 sol·licituds.

La proposta de resolució provisional estableix que la quantitat màxima de les subvencions és de 50.000€ per cada ajuntament sol·licitant. L’objectiu d’aquests ajuts de dinamització és la definició i execució d’accions prioritàries que comportin un valor afegit important pels municipis per tal d’afavorir la dinamització territorial i la igualtat d’oportunitats de les persones que viuen en aquest entorn.

Els beneficiaris dels ajuts en resolució provisional són per les poblacions Senan, Vilaverd, Conesa, Rocafort de Queralt, Savallà del Comtat, Passanant i Belltall, Pontils, Forès, Vallclara, Vallfogona de Riucorb, Blancafort, Vilanova de Prades, Solivella, Vimbodí i Poblet i Sarral.