Un escalador de Sarral i un de l’Espluga han pujat a l’agulla de la Proa per la via de l’esperó del vent on han encès el farell de manera simultània amb la resta d’agulles a les 19’45h i s’hi passaran la nit fins a les 7’45h del matí que es donarà per finalitzat el projecte «Llum i Llibertat».

El projecte impulsat per Artistes de la República, l’Assemblea Nacional Catalana, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Òmnium Cultural. Consisteix a il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, que recorden els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya i posa en valor les institucions catalanes. Així mateix, és una acció per reclamar la independència de Catalunya.

L’acte s’havia de dur a terme la nit del 10 a l’11 de setembre, però la meteorologia no ho va permetre. Des de l’organització s’ha buscat un dia simbòlic com la nit de l’1 d’octubre per portar a terme la il·luminació de les agulles de Montserrat.

Imatge: Cedida