A causa de les pluges del cap de setmana passat que van esfondrar parcialment la teulada del convent de les Monges, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet s’ha vist obligat a tallar la circulació de vehicles pel carrer Major, ja que l’antic convent de les monges es troba en perill d’enderroc.

A través d’un comunicat l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha informat els veïns i veïnes del municipi que tanca la circulació de vehicles pel tram on es troba l’edifici, en un termini aproximat de 3 mesos.

La circulació del carrer Major es veurà afectada i el tram que va de la plaça de les Roques a la plaça Major serà de doble sentit. A més a més, queda prohibit aparcar a la plaça Major i el carrer Major i també es veu afectada la circulació al carrer Joan Griñó, que passa a ser de doble sentit per entrada i sortida de veïns. Per tot plegat, el consistori demana comprensió veïnal i civisme davant d’aquesta situació.

(Imatge: Pep Morató)

Segons ha pogut saber l’EFMR.cat, l’Ajuntament està treballant per solucionar el problema. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, ha explicat que estan negociant amb la família Gil, actuals propietaris de l’immoble, per poder comprar l’edifici. Canela agraeix a la família els esforços que està fent perquè, explica, des del primer moment la família Gil sempre ha volgut conservar l’edifici.

Una part de l’antic convent de les Monges de Vimbodí i Poblet és seu del Foment Parroquial de Cultura. Algunes parts de l’edifici estan protegides com a Bé Cultural d’Interès Local.