El grup municipal de Junts per l’Espluga de Francolí ha lamentat que el ple municipal corresponent al mes de setembre s’hagi posposat fins a l’octubre. El grup de l’oposició considera que “no és una causa suficientment justificada” perquè, tot i l’absència de la secretària, es podria haver celebrat igualment amb la secretària accidental. El govern es mostra sorprès amb el comunicat de Junts perquè asseguren que ja els ho havien informat prèviament i no havia causat cap queixa.

Des de Junts critiquen que amb l’ajornament d’aquesta sessió ordinària l’equip de govern haurà estat dos mesos i mig sense explicar la tasca de govern. A més a més, recorden que el Reglament Orgànic Municipal estableix que el Ple de l’Ajuntament de l’Espluga serà mensual i, en paral·lel, el passat 18 de juliol el consistori va aprovar que les sessions se celebrarien l’últim dijous hàbil de cada mes.

ÀUDIO: Jordi Torre lamenta la no convocatòria del ple

Josep M. Vidal: ” Junts per l’Espluga no ens ha fet arribar cap dubte”

A tot això, l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, ha recordat que els grups van acordar no celebrar cap ple ordinari durant el mes d’agost. En declaracions a l’EFMR.cat, Vidal ha manifestat que “els canals de comunicació amb el govern són oberts, tant amb la ciutadania com amb l’oposició, i, de fet, Junts per l’Espluga no ens ha fet arribar cap dubte ni cap qüestió”. En aquest sentit, el grup de Nova Espluga sí que hauria demanat informació al govern i, segons l’alcalde, se’ls ha respost.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga respon el comunicat de Junts per l’Espluga

En resposta al comunicat de Junts per l’Espluga, el govern ha exposat que es va posposar tenint en compte que la secretària es troba en període de vacances, el ple es convocarà tan bon punt la secretària pugui preparar els punts de l’ordre del dia. Segons ha pogut saber l’EFMR.cat, no s’hauria de posposar més enllà de 15 dies i podria celebrar-se el dijous 10 d’octubre. Tot i les justificacions, el grup majoritari de l’oposició considera que el canvi de data s’hauria d’haver informat a la ciutadania.

Plens posposats i amb la secretària accidental

No és la primera vegada però que la sessió ordinària no se celebra coincidint amb l’últim dijous de cada més. Per exemple, va ocórrer, de forma successiva, durant els mesos de gener, febrer, març i abril del 2018. D’altra banda, enguany també s’ha celebrat el ple amb la presència de la secretària accidental, per exemple la sessió ordinària del maig o bé el ple de constitució del nou consistori, aquest últim amb data unificada per a tots els consistoris.