L’Ajuntament de Montblanc intentarà, fins al final, no haver de pagar el deute de més de 700.000 euros a l’empresa Verallia en concepte d’impostos d’IBI i IAE. Es tracta d’un compromís adquirit per equips de govern anteriors i que ara una sentència judicial els obliga a pagar.

Segons l’actual equip de govern, aquests convenis no tenen validesa perquè es van signar sense passar per ple i sense la signatura del secretari de l’Ajuntament. Ahir el plenari va aprovar per unanimitat demanar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya que declari nuls els convenis. Ells tindran l’última paraula: si els declaren nuls, l’Ajuntament no haurà de pagar el deute amb l’empresa.

L‘alcalde, Josep Andreu, va demanar unanimitat “per defensar els interessos generals de Montblanc”. Va afegir que “demano a Verallia que quan vegin aquesta apel·lació que desisteixin d’aquest contenciós, i que facin com totes les empreses de Montblanc, pagar els impostos”.

ÀUDIO: L’alcalde, Josep Andreu, explica l’últim recurs

El regidor del PSC, Juanma Cabello, va destacar que “m’agradaria saber perquè s’ha arribat aquesta situació i perquè no s’ha complert l’acord” i va assegurar que “quina empresa es fiarà de l’Ajuntament de Montblanc vist l’exemple”. El regidor de Junts per Montblanc, Marc Vinya, va defensar el vot a favor apel·lant els interessos.

ÀUDIO: El regidor del PSC, Juanma Cabello, demana explicacions

ÀUDIO: El regidor de Junts per Montblanc, Marc Vinya, va defensar el vot a favor apel·lant els interessos