L’Arxiprestat de la Conca de Barberà ha dividit la comarca en 4 unitats parroquials per fer front a la falta de preveres. Així, els 22 municipis queden repartits entre els quatre sacerdots, quan fins ara n’eren 6.

El nomenament dels rectors el va aprovar l’Arquebisbe de Tarragona aquesta passat 19 de setembre i, d’aquesta manera, els sacerdots que ja tenien responsabilitat a la Conca ara se’ls encomana la gestió d’altres parròquies.

D’aquesta manera, la comarca s’estructurarà a partir d’aquest octubre en les unitats pastorals de Montblanc, encomanada al plebà Simó Gras; l’Espluga, en mans de Marcus Vinicius Teixeira; Santa Coloma, de Joan Francesc Amigó, i Sarral-Solivella, responsabilitat de Adam Safianczuk. Unes unitats que incorporen entre 5 i 6 pobles de les rodalies.

L’agenda dels mossens s’intensifica durant els caps de setmana que és quan celebren l’eucaristia, en alguns municipis cada quinze dies, mentre que entre setmana es dediquen principalment a la parròquia més gran. És el cas del rector de l’Espluga, que admet la càrrega de responsabilitats, però ho veu factible amb l’ajuda dels laics.

Aquesta divisió de les unitats parroquials ha estat impulsada per part de l’arxiprestat de la Conca de Barberà per tal d’arribar a tots els municipis i facilitar-ne la gestió.