L’Espluga de Francolí ha senyalitzat una nova xarxa d’itineraris saludables que trasncórren per l’entorn natural més proper al nucli urbà. El projecte inclou set itineraris, tres que ja existien i quatre de nous, i s’han senyalitzat de forma homogènia amb els criteris de la Direcció General de Turisme, tot i que conviuran amb altres itineraris que creuen l’Espluga.

Els nous recorreguts tenen el parc fluvial com a punt d’inici, prop del naixement del riu Francolí, i transiten per la proximitat del nucli urbà del municipi.

Les rutes saludables van ser una iniciativa de l’anterior regidora d’esports, Erika Soriano, i s’ha desenvolupat des del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. L’actual govern considera que pot ser positiu per posar en valor l’entorn natural més proper i potenciar l’activitat física. A més a més, també hi veuen possibilitats en l’àmbit turístic perquè els recorreguts són aptes per al públic familiar.

El projecte s’enllestirà abans d’acabar l’any

Aquesta nova xarxa incorpora les rutes de l’Espluga a Vimbodí, la ruta fins a Poblet i l’itinerari fins a l’Ermita. Mentre que incorpora les 4 noves propostes que prenen el nom d’itinerari saludable i que amb una dificultat fàcil i moderada amb una distància de 6 a 10 quilòmetres.

Per bé que la senyalització ja està instal·lada, el projecte encara no està del tot enllestit. S’incorporarà un plafó informatiu i es distribuiran fullets promocionals. La regidoria de Turisme preveu que pugui ser una realitat abans d’acabar l’any quan s’estrenaran oficialment les rutes saludables.