Montblanc ha acollit, aquest diumenge 22 de setembre, la presentació de la gestora d’Òmnium Cultural a la Conca de Barberà. Es tracta del grup motor que impulsarà la creació d’una seu territorial de l’entitat a la comarca, una de les poques de Catalunya que no en tenia.

Tenint en compte els 600 socis que Òmnium té a la Conca, un grup de dotze persones va decidir impulsar la creació d’una seu comarcal d’Òmnium Cultural. La gestora agrupa gent de diversos pobles de la Conca i treballarà per realitzar activitats diverses sota el paraigüa d’Òmnium.

L’acte s’ha celebrat a la plaça 1 d’octubre de Montblanc, que s’ha omplert per escoltar la conversa entre Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, i l’escriptora Carme Martí sobre el llibre ‘Ho tornarem a fer’ de Jordi Cuixart. L’acte ha estat moderat per Àlex Rebollo, un dels membres de la gestora.

Marcel Mauri a la presentació de la gestora d’Òmnium (Imatge: Pep Morató)

Núria Griso, membre de la gestora, destaca que “a partir d’ara la junta gestora treballarà durant uns mesos fins l’assemblea constituent, on els socis votaran la junta directiva que dirigirà la seu territorial d’Òmnium a la comarca”. Assegura que “la Conca era un dels pocs territoris sense seu d’Òmnium. Una comarca amb un teixit associatiu tant gran sense presència d’una de les entitat més potents del país, era sorprenent, per això vam voler iniciar aquest projecte”.

ÀUDIO: Núria Griso, membre de la gestora d’Òmnium Conca, explica la presentació de la gestora

El proper 4 d’octubre es farà una segona presentació de la gestora a Santa Coloma de Queralt.