Montblanc ha aplegat aquest cap de setmana algunes de les cultures existents a la comarca en una nova edició del Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà que s’ha celebrat per tercer any consecutiu des de la seva recuperació l’any 2017.

Dissabte, la cita va abordar els reptes de l’acollida dels menors estrangers no acompanyats amb una taula rodona. Una realitat existent a la comarca actualment amb una quarantena de joves acollits a Santa Coloma de Queralt i Blancafort.

GALERIA D’IMATGES DEL CURCUBEU 2019

Mentre que diumenge, d’11 a 3 de la tarda, el claustre de Sant Francesc va citar nou cultures que van oferir un tast de les seves tradicions a través de la gastronomia, la dansa, espectacles o tallers creatius. Així, a més a més de les actuacions, els assistents van poder degustar diverses receptes pròpies de cada cultura.

El Curcubeu ven un miler de tastos gastronòmics

En aquest cas, la mostra gastronòmica va registrar un 42% més de vendes de tiquets de degustació en comparació amb l’any passat. Segons l’organització, es van servir prop d’un miler de tastos gastronòmics. Per a la tècnica de polítiques migratòries del Consell Comarcal, Soco Rodríguez, el creixement de la participació demostra la consolidació del format actual de l’esdeveniment.

En aquesta edició hi han participat col·lectius del Marroc, el Senegal, la Xina, Argentina, l’Índia, Romania, Ucraïna, Brasil i Catalunya que viuen a Montblanc i la Conca.