El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet ha acollit aquest dissabte, 21 de setembre, una reunió de la plataforma “El país de demà” en què el sector, des dels moderats del PDECat a ex de CDC i Unió, volen reformular un espai central i allunyat de l’unilateralisme.

Més de dues-centes persones, amb una forta presència d’acadèmics, empresaris, professionals, polítics i representants del tercer sector, s’han trobat aquest dissabte al matí al Palau de l’Abat al monestir cistercenc.

Antoni Garrell a la reunió d’aquest dissabte (Imatge: Pep Morató)

Tot i això, aquest cap de setmana a Poblet, s’ha acabat de consolidar la plataforma “El país de demà” que el passat dimecres es va presentar davant dels mitjans de comunicació. La plataforma té la necessitat de recuperar la relació entre Catalunya i l’Estat per promoure un progrés econòmic que a la vegada ha de generar un progrés social. A més a més, aposten per treure el màxim rendiment a l’autonomia actual.

ÀUDIO: L’impulsor de la plataforma, Antoni Garrell, ha parlat dels eixos de “El país de demà”

Aquest mateix matí l’espluguí i impulsor del projecte, Antoni Garrell, ha afirmat, en un recés de la jornada, que l’origen del moviment ve de la societat civil en la qual hi ha professionals de la societat civil. “Només el 5% dels que avui han assistit a la trobada són polítics i la seva participació obeeix a la vàlua del seu coneixement i a la seva experiència”, ha dit.

ÀUDIO: Garrell explica que tots units sumen

Els coordinadors del grup, el director general de la Fundació ESDI i el vicepresident de la Fundació Reial Monestir de Poblet, Antoni Garrell, i el filòsof i economista Adrià Aldomà van afirmar que la iniciativa va sorgir de la societat civil i no té cap interés en què la plataforma esdevingui un partit polític. Més de 260 personalitats han fet aportacions al projecte entre els quals hi ha els exdirigents del PDeCAT o Convergència, com Marta Pascal, Carles Campuzano o Lluís Recoder, també de l’entorn del PSC, com Esperança Esteve, o Units per Avançar.

ÀUDIO: Garrell comentava que la plataforma està formada per la societat civil