Aquest dissabte Sant Gallard, un poblet agregat a les Piles, ha celebrat la primera edició del Festival Gai-Art amb produccions artístiques.

Un nucli en què només té 7 cases dels quals 6 són veïns homosexuals ha celebrat la primera edició del festival i segons ells la seva “primera Festa Major homosexual” que ha tingut com a objectiu reivindicar el col·lectiu LGTBI als pobles i en l’entorn rural. Per això, per un dia, Sant Gallard s’ha convertit en un espai de convivència i diàleg entre artistes, veïns i veïnes.

La pluja no ha espantat els assistents que s’han apropat al nucli de la Conca de Baberà per celebrar la primera edició del Festival. La jornada ha començat a les 11.00 h amb la inaguració per part de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal; l’alcalde de Les Piles, Llorenç Montalà; el cap del Serveis Territorials a Tarragona, Jordi Agras i la consellera d’igualtat, Aida Morgades.

Mitja hora més tard Selina Worsley ha ofert un taller de veu Lliberar la teva veu natural. A les 13.00 h s’ha dut a terme un vermut micro poètic amb Madò Idò seguidament del dinar popular amb 125 persones.

A les 17.00 h s’ha projectet el documental Lesbofòbies i a les 18.00 h hi hagut un recital poètic Pianto de Sílvia Bel Fransi i Isabelle Laudenbach. Tot seguit, l’actor Francesc Camins ha representat el monòleg La infanticida de Víctor Català. La jornada acabarà amb un sopar popular i música a càrrec de les DJ Las Locamenti.