El Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha realitzat aquest estiu un total de 3.226 actuacions en zones naturals d’afluència massiva de persones amb la finalitat de protegir el medi, relacionades amb l’encesa de foc en espais natural (965 actuacions), la pesca continental (890), l’acampada (714) i la circulació motoritzada (657). 

En concret, entre l’1 de juny i l’1 de setembre s’han fet2.682inspeccions, s’han tramitat un total de 381 denúncies per incompliment de la normativa vigent i s’han dut a terme 163 actuacions d’altres tipus, com ara serveis especials, comisos i altres.

El Parc Nacional d’Aigüestortes, amb més de 400 actuacions, la resta de parcs naturals de Catalunya (amb un centenar d’actuacions a les Guilleries, una setantena al Parc Natural de l’Alt Pirineu o una cinquantena a les Muntanyes de Prades) i embassaments i rieres concentren la major part de les actuacions dutes a terme per Agents Rurals per garantir la protecció del medi natural. 

Per àrees regionals, la de l’Alt Pirineu és on més actuacions en zones d’afluència massiva ha realitzat el Cos. Del total d’actuacions fetes al conjunt de Catalunya, 1.136 s’han fet en aquesta regió. A més, s’han dut a terme 573 actuacions a l’àrea regional de Girona, 490 a la Catalunya Central, 368 a Tarragona, 239 a Lleida, 238 a Barcelona i 182 a Terres de l’Ebre.