El meteoròleg i presentador de Globus Sonda de TV3, Francesc Mauri, va destacar diumenge al programa de la televisió catalana que “el Museu de la Vida Rural és una joia de la Fundació Carulla”.

Mauri va sobrevolar la Conca de Barberà en globus al costat de l’empresari Sergi Ferrer-Salat, un trajecte des del Monestir de Poblet en què els dos protagonistes van parlar del món empresarial, però també van destacar algunes de les potencialitats del territori, entre aquestes l’entorn natural amb la reivindicació de protegir les Muntanyes de Prades sota figura d’un Parc Natural o bé el museu impulsat per la Fundació Carulla. En aquest sentit, els dos van coincidir en recalcar la importància del Museu de la Vida Rural de l’Espluga.

“Per a mi el MVR hauria de ser un d’aquells museus nacionals de Catalunya, tenim el de la Ciència i la Tècnica a Terrassa i tenim el MNAC, i la vida rural?”, es va preguntar Francesc Mauri tot remarcant que “la vida rural és la nostra essència“.

El president de Grup Ferrer també va valorar el MVR d’extraordinari. “Sens dubte hauria de ser un museu molt més conegut”, afegia Sergi Ferrer-Salat.

Recupera el programa dedicat a la Conca de Barberà

Museu de la Vida Rural (Imatge: Gerard Bosch)

Actualment a Catalunya hi ha tres museus nacionals: El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Es consideren inclosos dintre d’aquest concepte els museus que mostren una visió global de Catalunya en els diferents àmbits culturals i que estenen el seu servei a tot el país.