Montblanc acollirà aquest proper cap de setmana 21 i 22 de setembre una nova edició del Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà.

El Consell Comarcal de la Conca i l’Ajuntament de Montblanc organitzen aquesta trobada, amb l’objectiu de fomentar la convivència i la integració dels nouvinguts a la comarca. La festa, que es va començar a celebrar als 2000, es va recuperar l’any 2017 després de diverses edicions sense fer-se.

Els actes arrencaran dissabte 21 de setembre, amb una taula rodona per conèixer la realitat dels menors estrangers no acompanyats que viuen a la comarca. Actualment n’hi ha 40, repartits entre Santa Coloma de Queralt i Barberà de la Conca. Aquest acte vol ser una manera de visibilitzar-los. Els joves, a més, han preparat una exposició on, a través de dibuixos fets per ells, expliquen el seu procés migratori. La taula rodona tindrà lloc dissabte a la tarda a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc. “Ells han de fer un gran esforç i nosaltres els hem d’ajudar, ells han vingut aquí i volen arrelar, ha de ser un enriquiment mutu”, explica la tècnica de polítiques migratòries del Consell Comarcal, Soco Rodríguez.

ÀUDIO: Soco Rodríguez, tècnica de polítiques migratòries Conca, explica la situació

ÀUDIO: Aida Morgades, consellera comarcal d’Igualtat

Diumenge 22 de setembre, d’altra banda, es faran diverses activitats i degustacions gastronòmiques originàries de nou països diferents. De fet, hi participen col·lectius del Marroc, el Senegal, la Xina, Argentina, l’Índia, Romania, Ucraïna, Brasil i Catalunya que viuen a Montblanc i la Conca. Tindrà lloc al claustre de Sant Francesc d’11 del matí a 3 de la tarda.