Montblanc va celebrar, aquest diumenge 15 de setembre, la Festa de l’Esport, que enguany ha canviat el format respecte a les darreres edicions. S’ha escollit la sala de les Corts Catalanes per reconèixer els mèrits individuals i col·lectius dels esportistes de Montblanc durant la temporada 2018/2019.

És un acte que organitza la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Montblanc amb l’objectiu de posar en valor els mèrits aconseguits pels clubs esportius de la vila. En aquesta ocasió es van entregar nou reconeixements. L’equip de pàdel masculí del Club Tennis Montblanc va rebre un dels reconeixements, per haver estat campions del seu grup a la lliga catalana de 4a categoria. L’equip cadet femení del Club Futbol Montblanc també va rebre un reconeixement per haver quedat en primer lloc a la classificació del campionat juvenil promoció de futbol sala.

ÀUDIO: Anna Anglès i Héctor González, del cadet femení

En l’àmbit d’equips, també va rebre un reconeixement del grup de xou ‘Ombres’ de la secció de patinatge de l’AE Montblanc, que va aconseguir la tercera posició al XII Trofeu de Grups del Pla de Santa Maria, categoria B2. L’equip sènior femení del CF Sala Montblanc també va rebre un reconeixement en haver aconseguit ser campiones de la 1a divisió i ascendir a la lliga divisió d’honor catalana. durant la passada temporada.

Grup de xou ‘Ombres’ de la secció de patinatge de l’AE Montblanc (Imatge: Jordina Moix)

Daniel Navarro Marín va rebre un dels reconeixements pels mèrits aconseguits en taekwondo de 2014 fins al 2019. Durant aquests anys ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals. L’any 2018 va aconseguir una medalla de plata a l’Europeu Cadet o una plata al campionat d’Espanya per clubs i or al campionat d’espanya per federacions cadet 2019. També va rebre un diploma Bernat Just Vallbona, del Club Excursionista Montblanc, pels seus ascensos arreu del món. L’any 2017, 2018 i 2019 ha estat escalant a l’Argentina destacant les Agulles del Fitx Roy i el Cerro Torre. Ha practicat l’escalada per tot el món, una disciplina que va començar a practicar als 21 anys. També a nivell individual va rebre un diploma Christian Martínez Baños, per la seva trajectòria al Club Bàsquet Montblanc des de ben petit.

També va rebre un reconeixement Joan Salvi, soci fundador de la Societat Esportiva de Pesca La Bagra l’any 1994. Actualment és secretari de la junta de l’entitat. A nivell esportiu, ha aconseguit diversos premis nacionals.

El regidor d’esports, Oriol Pallissó, destaca que «hem volgut donar-li més importància a l’acte, i estem pensant de cara a properes edicions fer una gala o alguna cosa més gran, l’esport montblanquí s’ho mereix».

ÀUDIO: Oriol Pallissó, regidor d’esports, parla del canvi de format

ÀUDIO: Pallissó explica com es trien els esportistes reconeguts