El programa Globus Sonda TV3 s’enlaira aquest diumenge, 15 de setembre, des de Poblet i es podrà veure per TV3 a partir de les 20.05 h. El globus sobrevolarà la Conca de Barberà amb un dels empresaris més potents del país, Sergi Ferrer Salat, com a convidat principal acompanyant al Francesc Mauri sobre el globus i amb un convidat sorpresa que acompanyarà a la Candela Figueras al cotxe de seguiment. D’entre els llocs que sobrevolaran, en destaquen el Monestir de Poblet i la magnífica Serra de Prades.

En aquest darrer capítol, rodat a la Conca de Barberà, acompanyarà al Francesc Mauri un home emprenedor i polifacètic: president de Grup Ferrer, membre del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible, President de la Fundació de Música Ferrer Salat, de la Fundació Ferrer de la Investigació Biomèdica, cofundador i copropietari de les Bodegues Ferrer Bobet i Fundador i Propietari de “Món Vínic”. Estem parlant de Sergi Ferrer Salat. Un químic apassionat pels vins amb el qual tractarem temes relacionats amb la innovació i la sostenibilitat.

Mai abans un globus havia volat pel Monestir de Poblet

El programa de diumenge que ve es va rodar en un plató molt especial. El globus s’enlairarà en un indret on fins ara cap globus n’havia sortit, el Monestir de Poblet. Els nostres pilots, en Francesc Mauri i el Sergi Ferrer Salat seran les 5 primeres persones de tot el món en poder volar des d’un indret mític Patrimoni Mundial de la Humanitat. Un escenari perfecte per volar des d’on gaudirem de la majestuositat del Monestir des de dalt i d’un paisatge de vinyes espectacular.

En aquest entorn inigualable, el programa mostrarà als espectadors la Conca de Barberà i els seus voltants, on gaudirem de la Serra de Prades, passant pel Castell de Riudabella, l’Espluga de Francolí i per l’escenari emblemàtic per excel·lència: el Monestir de Poblet. Sota la protecció de reis i nobles, el monestir és un centre neuràlgic de la Catalunya medieval. Panteó reial durant l’edat mitjana, el conjunt ha esdevingut un símbol històric i cultural on viuen els monjos cistercencs.

Malgrat la Conca de Barberà, i tota la comarca del Tarragonès en general, és una zona complicada pels globus aerostàtics per temes de vents, pels cultius i la orografia del terreny (per la qual cosa no hi acostumen a volar globus i menys sortint des del monestir), la magnífica previsió del temps a la zona pel dia de gravació ha fet possible aquest enlairament únic des del qual podrem gaudir d’unes vistes realment espectaculars. I és que Globus Sonda, a més d’un programa d’entrevistes, és en essència un aparador per descobrir zones concretes del país des d’un punt de vista privilegiat, diferent i únic. Dalt d’un globus les coses es veuen diferents, i en aquest cas, el programa també centrarà l’atenció en l’entorn geogràfic i natural d’aquesta comarca tarragonina amb tanta història.

Globus Sonda és un programa de televisió pensat, creat i produït per l’agència de comunicació igualadina Boxcom. Es tracta d’un programa que gira al voltant d’entrevistes personals dalt d’un globus a personatges de rellevància mediàtica, esportiva i social, conduït pel meteoròleg Francesc Mauri i amb la periodista Candela Figueres com a co-presentadora del format.