La colla de la Conca compleix enguany 25 anys, i ha aprofitat la festa major de Montblanc per donar el tret de sortida a aquesta celebració. Així, dissabte al migdia l’acte “25 anys de família grana”, una gran foto de família amb components i excomponents de la colla, va resultar tot un èxit.

Després de la fotografia de família, com no podia ser d’altra manera, els Torraires van aixecar dos pilars simultanis, per acabar la festa amb una cercavila fins al local, amb piscolabis per a tothom. 

Primer tres de set de la temporada

A la tarda era el torn de la diada castellera. Acompanyats per la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès, els Torraires van descarregar un còmode dos de sis a primera ronda, el que fins llavors era el millor castell de la temporada. Per a la segona ronda, van optar per aixecar el sostre, i van enlairar el tres de set.

Tot i que va pujar amb bones mides, en el moment de l’entrada dels més petits el tronc del castell va començar a remenar, i un cop l’enxaneta va fer l’aleta el pom de dalt va cedir i l’estructura es va ensorrar. Els cops per la caiguda van fer que la colla no pogués enlairar el castell  commemoratiu (amb components veterans i excastellers) que tenien previst.

Així, van tancar l’actuació amb dos pilars de quatre simultanis. Pel que fa a les colles convidades, la Colla Joves va descarregar el tres i el quatre de vuit (aquest després d’un intent desmuntat), i el cinc de set, mentre que els anomenats “Bous” de la Bisbal van fer el dos, el cinc i el quatre de sis. 

Participació al seguici

Per acabar d’arrodonir una intensa festa major, els Torraires van participar com és tradició al seguici del dia de la patrona, diumenge dia 8. A l’entrada i a la sortida d’ofici al santuari de la Serra hi van aixecar el pilar de quatre. Després, en el lluïment del seguici, van fer un altre pilar a la plaça Major, per acabar amb el tradicional pilar al balcó de l’ajuntament. Dilluns 9 a la tarda va ser el torn dels més petits de la colla, que van participar al seguici infantil, on van aixecar construccions de quatre pisos i pilars de tres.