El diumenge 15 de setembre, el Club Hípic Espluga de Francolí celebrarà el primer concurs de doma clàssica de la temporada i del club.

Es tracta d’un concurs territorial de doma clàssica que és puntuable per la lliga de Lleida. El concurs constarà de 7 proves de diferents nivells. Cada prova té diferents exercicis començant pels de menys dificultats a la més.

Aquesta disciplina esportiva és considerada esport olímpic i consisteix en la realització de moviments de gran dificultat en harmonia entre els genets i els cavalls. Encara que aquests moviments són naturals per als animals, la seva realització requereix un entrenament on el cavall i el genet s’han de preparar per aconseguir una execució perfecta.

S’espera que hi participin més d’una cinquantena de persones. Des del Club Hípic Espluga de Francolí s’anima a totes les persones que vagin a l’Hípica Francolí a veure el concurs.