L’aclalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat aquest 11 de setembre que l’Ajuntament impulsarà la redacció d’una biografia de l’heroi montblanquí de 1714, Francesc de Castellví i Obando, un dels militars austriacistes més implicats en la defensa de Barcelona durant la Guerra de Sucessió. Segons informa Tac12, el consistori montblanquí hi vol implicar els historiadors més importants en la matèria.

Acte sota cobert

L’acte de la Diada s’ha fet sota cobert, a l’interior del claustre de Sant Francesc (Foto: Tac12)

Tal com detalla la televisió pública del Camp de Tarragona, aquest any, l’acte institucional de l’Onze de setembre s’ha hagut de celebrar a l’interior de la sala de les Corts Catalanes, a causa del mal temps, on s’han fet els discursos polítics i el cant dels segadors. Després, les entitats i institucions de la vila ducal han fet el seu particular homenatge al monument dedicat a Francesc de Castellví, ja a l’exterior del recinte.

Els regidors i regidores de l’Ajuntament de Montblanc durant la ofrena a Francesc de Castellví i Obando. (Foto: Tac12)

Recol·locació de les plaques

Coincidint amb la Diada, l’Ajuntament de Montblanc ha recol·locat les dues plaques arrencades en els últims mesos per grups unionistes, la de la plaça de l’1 d’octubre i també la de les escales de Santa Maria, instal·lada amb motiu de la Marxa per la Independència del 2012, recordant la Marxa de la Llibertat de 1976.