L’acte conjunt que han organitzat un any més l’ANC de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de l’Espluga per commemorar l’Onze de Setembre ha servit aquest 2019 per reviure des d’una vessant més personal i emotiva el referèndum de l’1 d’octubre. Diversos espluguins i espluguines implicats en la seva organització i desenvolupament han narrat per primer cop en públic alguns detalls que fins ara s’havien mantingut en la intimitat.

El pati de l’Antic Hospital, ple a vessar, durant l’acte institucional de la Diada. (Foto: Xavier Lozano)

Els representants del consistori i de l’ANC han col·locat, a primera hora, la bandera estelada al balcó de l’Ajuntament, on també torna a lluïr la pancarta per la llibertat dels presos polítics. Després, acompanyats pels Grallers de l’Espluga s’han dirigit fins l’Antic Hospital on ha tingut lloc l’acte, conduit per Josep M. Mercadé.

L’exregidor Joan Amigó ha estat un dels oradors de l’acte de l’11 de setembre a l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

Entre els oradors hi havia l’exregidor de l’Ajuntament de l’Espluga, Joan Amigó, l’expresident del Club Atlètic Esteve Sabaté, la directora de l’Escola Martí Poch, Ester Anglès, i altres espluguins anònims com Anna Riba, Dulci Álvaro, Miquel Trullols o Ermínia Martí. L’acte ha acabat amb el cant dels Segadors a càrrec dels Grallers de l’Espluga, dirigit per Xavier Morgades, un vermut per la República al carrer Torres Jordi.

3 autocars des de l’Espluga a Barcelona

A la una del migdia han sortit els 3 autocars que aquest any l’ANC de l’Espluga ha congregat al carrer Rovira i Virgili per portar els espluguins i també veïns dels pobles de la vora cap a Barcelona.

La sortida dels autobusos des de l’Espluga, aquest 11 de setembre. (Foto: Xavier Lozano)

En tota la comarca han marxat enguany 14 autobusos, 3 menys que l’any passsat. La Conca de Barberà ha participat al tram 18 de la manifestació, on ha coincidit amb un punt de connexió de Tv3 que ha entrevistat a la Colla Gegantera de l’Espluga.

Els geganters de l’Espluga, entrevistats per TV3 en directe, durant la manifestació (Foto: cedida)

Els Gegants Neolítics, en directe a TV3