El Festival d’Educació per la Sostenibilitat del Museu de la Vida Rural ha començat aquest divendres, 6 de setembre, amb la lectura del manifest per l’Emergència Climàtica.

Un centenar de professionals de l’educació i persones interessades en la cultura han participat en la primera jornada del FES. A dos quarts de sis de la tarda la directora del MVR, Gemma Carbó, i la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, han donat la benvinguda i s’ha procedit a la lectura del manifest.

Les organitzacions i el sector cultural i artístic d’Europa estan declarant l’emergència climàtica i ecològica. La fundació i el museu s’han sumat al manifest i han apostat per l’educació cultural per fer front el reptes de la sostenibilitat. Gemma Carbó ha manifestat que contribuiran a generar coneixement per entendre la realitat, també prendran accions mediambientals i estaran compromesos amb la justícia social.

Les activitats han continuat amb una xerrada de Construïm Mirades d’Oriol Segon i Marta Garcia. Seguidament Mar Esteve Ràfols i Montse Bosch han presentat “Aventures d’aprenentatge”, també hi hagut un espectacle infantil o un joc educatiu de la sostenibilitat, entre moltes altres activitats.

Agenda d’activitats del dissabte

El dissabte 7 de setembre, i després de la xerrada a càrrec d’Eulàlia Bosch amb el títol “Homenatge als elements”, tindrà lloc la presentació del nou projecte educatiu del Museu de la Vida Rural, al qual seguiran diversos tastets d’activitats educatives del museu. A la tarda es faran presentacions de diversos projectes, com El Jardí de la Joanina, a càrrec de Sacramento López, la proposta Natural / Artificial a càrrec de la Panera Educació o el projecte agroecològic, cooperatiu i autogestionari L’Aresta, entre molts d’altres. La jornada acabarà amb l’espectacle Refugi, a càrrec de Marc Parrot. A través de les cançons del nou disc de Parrot, i mitjançant recursos musicals i escènics, l’espectacle s’agermanarà amb la filosofia del FES.