L’ANC de l’Espluga i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fan públic el programa dels actes que es faran el proper 11 de Setembre a l’Espluga, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Els esdeveniments començaran a les 10:30 h a la plaça de la Vila des d’on es dispararan 4 coets que anunciaran l’inici de l’acte de la Diada. Seguidament i al mateix lloc s’iniciarà l’acte central que comptarà amb la intervenció d’un grup d’espluguins i espluguines que van fer possible l’1 d’Octubre que exposaran quina creuen que hauria de ser la resposta a la sentència als presos polítics.

A continuació tindran lloc els parlaments i lectura del manifest de la Diada Nacional de Catalunya 2019 a càrrec de l’ANC i Josep M Vidal alcalde de l’Espluga. L’acte es clourà amb la cantada dels Segadors, himne nacional de Catalunya, acompanyats de l’actuació dels Grallers de l’Espluga, i un Vermut per la República.

Posteriorment, a les 13:00 h, a la Plaça Montserrat Canals, sortiran els busos organitzats per l’ANC Conca que aniran a la manifestació independentista que tindrà lloc a Barcelona sota el lema “Objectiu Independència!” i que reclama als partits independentistes que pactin una unitat estratègica com a eina que permeti assolir la República Catalana.

34a Caminada Popular

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya 2019 acabaran el dia 15 de setembre en motiu de la 34a Caminada Popular. La caminada s’iniciarà a les 8:00 h des de la Plaça Montserrat Canals i passarà per Les Masies, seguirà l’Itinerari Natura, a la Font dels Boixets hi haurà esmorzar i lectura del manifest i es baixarà pel coll de la vena.

Com cada any, l’organització facilitarà gratuïtament l’esmorzar de totes les persones participants. Com és habitual en aquestes activitats es recomana portar calçat adequat i aigua. Hi col·labora com cada any l’Associació de Defensa Forestal. Les inscripcions es poden fer a través del formulari o presencialment a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fins dijous dia 12 de setembre de 2019.