Set anys després de la seva darrera pel·lícula, el director sarralenc Jaume Sanahuja, torna a presentar un film amb el títol “9 Apòstols”. El títol fa referència als nou protagonistes, un grup d’estrafolaris companys, que tenen una esbojarrada missió, atrapar un ésser maligne que vol destruir el món.

Com en totes les seves pel·lícules anteriors, el film està protagonitzat per actors amateurs del poble, amb uns 200 personatges. Aquest últim és dl projecte més ambiciós del director. Segons ell mateix, és un petit homenatge al cinema dels anys 80, un viatge a tots els gèneres i títols que va gaudir durant la seva infantesa aquelles tardes de diumenge al cinema del poble.

Les localitzacions triades han estat diferents locals, sales i espais de Sarral, així com l’antiga discoteca Sínia de l’Espluga de Francolí.

Entre els actors cal destacar la presència de l’únic actor professional, Francesc Camins veí de Rocafort de Queralt, acompanyat pels actors: Rober Vielva, Albert Esteller, Moisès Mariano, Carlos Lasierra, Oscar Pérez, Eduard López, Jose Pérez, Pau Bonet, Mei Casabona, Èlia Benito, Damià Amoròs, Josep Mateu i aquí fins a 160 actors més.

El dia de l’estrena serà aquest diumenge dia 8 de setembre a les 21.30 h a la Sala Recreativa amb una performance dedicada a la pel·lícula.