Aquest cap de setmana arriba el Festival d’Educació per la Sostenibilitat que se celebrarà al Museu de la Vida Rural per presentar un nou Projecte pedagògic i Pla educatiu.

En la presentació del Festival d’Educació per la Sostenibilitat s’ha explicat que és una festa adreçada a les comunitats educatives, a professionals de l’educació en el lleure, de l’educació al llarg de la vida, a les famílies i a totes les persones interessades en la cultura. De moment ja hi ha més de 100 persones inscrites però com l’entrada és lliure i gratuïta s’espera molta més gent.

La proposta singular del Museu de la Vida Rural tindrà lloc el divendres 6 i el dissabte 7 de setembre al mateix equipament de l’Espluga de Francolí. Gemma Carbó, directora del MVR, ha explicat que l’objectiu del festival és “presentar el projecte educatiu del Museu, un projecte que hem estat treballant durant aquest últim any amb el sector educatiu”.

ÀUDIO: Gemma Carbó, directora del MVR, explica l’objectiu principal

També ha parlat del lligam que hi ha entre la cultura i la sostenibilitat i com el museu hi participa. Carbó ha definit de “setembre calent el que ens espera” i no només amb política nacional sinó internacional. Del 20 al 27 de setembre hi haurà mobilitzacions de l’emergència climàtica on els joves porten la veu cantant.

ÀUDIO: Carbó parla de la importància d’aquest setembre i quina relació hi ha amb el museu

Presentació del Festival (Imatge: Pep Morató)

Més d’una vintena d’activitats durant divendres i dissabte

Durant dos dies, es podran conèixer de manera vivencial propostes artístiques, lúdiques i pedagògiques al voltant de l’educació cultural per la sostenibilitat. Concretament, el FES començarà divendres 6 de setembre a la tarda amb una benvinguda i presentació a càrrec de Marta Esteve i Gemma Carbó, directores de la Fundació Carulla i del Museu de la Vida Rural, respectivament. Fins al vespre hi haurà xerrades (com la de Mar Esteve Ràfols, Montse Bosch i Gemma Redortra, titulada “Aventures d’aprenentatge”), un espectacle infantil o un joc educatiu de la sostenibilitat, entre moltes altres activitats.

L’endemà, dissabte 7 de setembre, i després de la xerrada a càrrec d’Eulàlia Bosch amb el títol “Homenatge als elements”, tindrà lloc la presentació del nou projecte educatiu del Museu de la Vida Rural, al qual seguiran diversos tastets d’activitats educatives del museu. A la tarda es faran presentacions de diversos projectes, com El Jardí de la Joanina, a càrrec de Sacramento López, la proposta Natural / Artificial a càrrec de la Panera Educació o el projecte agroecològic, cooperatiu i autogestionari L’Aresta, entre molts d’altres. La jornada acabarà amb l’espectacle Refugi, a càrrec de Marc Parrot. A través de les cançons del nou disc de Parrot, i mitjançant recursos musicals i escènics, l’espectacle s’agermanarà amb la filosofia del FES.

Museu de la Vida Rural (Foto: Josep Morató)