L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha avançat en declaracions a Tac12 que les obres de perforació del túnel del Coll de Lilla començaran definitivament el mes d’octubre.

El passat 28 de febrer es va fer oficial la represa d’obres a la zona de Fontscaldes i poc després, a la de Montblanc. En aquell moment Foment no va parlar de terminis però si que estava previst que aquest estiu es conegués la data exacta de les obres.

L’alcalde montblanquí va reunir-se la setmana passada amb la direcció de l’obra de l’A-27, qui li va confirmar, segons Andreu, l’inici de la perforació durant el mes d’octubre. Segons va explicar l’alcalde a Tac12, si es produeix amb aquesta previsió es podrà complir també el termini fixat pel final de les obres del túnel per l’any 2021. 

Imatge: Pep Morató

Les voladures per adequar el terreny per a la construcció del túnel del Coll de Lilla de l’A-27 continuen als voltants del municipi de Lilla. Es tracta de la zona nord d’on s’ha de perforar la muntanya, a pocs metres del nucli urbà i aproximadament a un quilòmetre de què serà la boca del túnel.