La variació de trepat de la DO Conca de Barberà ha estat aquest cap de setmana un dels protagonistes del programa Origen Catalunya, que emet els dissabtes TV3, i on la periodista Elisabet Cortiles dóna la volta al món en recerca dels productes elaborats a Catalunya que es venen a l’estranger i de les històries de la gent que els consumeix.

El reportatge s’emmarca en el Canadà, ja que el trepat és una destinació habitual d’aquesta varietat de raïm. En el reportatge entrevisten a l’expresidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, que explica que en tot el món només hi ha 1.100 hectàrees, ja que és autòctona de la comarca.

En el reportatge la periodista també parla amb Jean Audette, ell és importador de la DO Conca de Barberà al Canadà i explica que la gent que tasta al trepat és per “la qualitat, les particularitats d’aquest vi, perquè és fresc, afruitat i deliciós“, afegeix que a la gent els hi recorda a un pinot noir.

Podeu veure les entrevistes al minut 21.