#ÉsDeMínims ha celebrat aquest dissabte, 31 d’agost, al migdia un vermut popular en què ha servit per reivindicar la lluita del feminisme i de la igualtat entre homes i dones en la cultura i en la tradició popular. En el mateix acte han presentat una auca amb el títol “El sexisme en el món associatiu” que ha estat il·lustrada per l’artista local Laura Magrinyà.

Més d’una cinquantena de persones s’han concentrat a la plaça Sant Miquel a les 12 del migdia per defensar els drets de les dones. Marta Veses d’#ÉsDeMínims ha explicat a l’EFMR que el comunicat que el ball de bastons de Montblanc va fer el seu dia no específica res. “Enlloc surt que les dones podrem participar al ball de bastons” aclareix sobre que alguns mitjans de comunicació van publicar que les dones podrien picar els bastons montblanquins.

Imatges del vermut popular d’Endavant (Imatge: Pep Morató)

ÀUDIO: Marta Veses d’Endavant explica com veuen el comunicat del ball de bastons

L’auca que s’ha presentat aquest dissabte s’ha regalat a membres d’entitats montblanquines que han estat presents al vermut com també a la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Espluga, Aida Morgades. Una auca on s’expliquen 5 situacions quotidianes des de la visió de la dona i la visió de l’home en el món associatiu.

ÀUDIO: Veses explica la jornada d’aquest dissabte

El proper dimarts, 3 de setembre a les sis de la tarda es durà a terme una assemblea oberta, dins el marc ‘És de mínims!’, per valorar de tot el que han fet fins ara, ser autocrítics amb ells mateixos i donar a conèixer noves reivindicacions.