L’associació juvenil Barjaula de Montblanc comença una nova etapa. Després d’un any d’inactivitat i apunt de desaparèixer, l’entitat ha renovat ara la junta amb Eduard Molné com a president liderant un equip de setze persones.

La junta actual, amb Marc Pallissó com a president, va decidir fer una aturada l’octubre de l’any passat en veure la falta d’implicació dels joves. De fet, la junta va estar al capdavant de l’entitat dos anys sense poder fer gaires activitats més que salvar-la i endreçar la complicada situació econòmica que tenia. L’objectiu de l’aturada era reflexionar sobre el futur de l’entitat i buscar nous joves que s’impliquessin. Uns mesos després, ha estat un grup de joves el que s’ha interessat per posar-se al capdavant de la junta i engegar una nova etapa a l’entitat juvenil, que l’any passat va celebrar el seu quinzè aniversari.

L’assemblea es va celebrar aquest dijous al vespre al claustre de Sant Francesc, i va servir per escollir nova junta. Eduard Molné estarà acompanyat de Maria Andreu com a vicepresidenta, Erika Custodio com a secretaria i Joel Clota com a tresorer. Com a vocals hi haurà Josep Maria Roca, Neus Casares, Martí Cantos, Míriam Ortin, Blanca Pagès, Marina Pujadas, Rita Andreu, Sergi Masalias, Guillem Ollé, Pol Porta, Marta Viñas i Roger Bella. Una junta paritària, amb vuit nois i vuit noies.

També hi va ser present el regidor de joventut de l’Ajuntament, Oriol Pallissó, que també va ser president de l’entitat. Ha destacat que «des de l’Ajuntament estem molt contents que Barjaula torni a engegar de manera més activa, i que ara hi hagi tants joves amb ganes de participar-hi, nosaltres agraïts i tindran tot el suport. És molt necessari tenir una entitat juvenil».

ÀUDIO: Oriol Pallissó, regidor de joventut de l’Ajuntament de Montblanc, destaca la nova etapa de l’associació.

El nou president, Eduard Molné, destaca que «un dels primers objectius serà teixir bona convivència entre totes les colles de joves de Montblanc, costa que unes colles es relacionin amb les altres». Per la seva banda, Ivette Murien, membre de la junta sortint, assegura que «segurament tindran un temps d’adaptació, però tenen idees molt bones i segur que els anirà molt bé, estem molt contentes».

ÀUDIO: Eduard Molné, president de barjaula, explica els objectius

ÀUDIO: Ivette Murien, membre de la junta sortint, assegura que tenen les idees molt clares